Muğla/ Marmaris’te Balyoz, Ergenekon, Gizli Bilgi Belge ve Casusluk davalarından tutuklu, hükümlü askerlerin yakınlarının her cumartesi sürdürdüğü 'Sessiz Çığlık' eylemine Emekli Albay Erdal Sarızeybek de katıldı.
SESSİZ ÇIĞLIKLARÇoğunluğu emekli subay ve astsubaylar ile asker yakınlarının oluşturduğu 'Vardiya Bizde Platformu'nun 'Sessiz Çığlık' adını verdiği eylemde, söz alan Emekli Albay Erdal Sarızeybek yedi yıldır orduya yapılanları unutmayacaklarını söyledi. Sarızeybek;
‘BU BİR KUMPAS DEDİK AMA BİZİ DİNLEMEDİNİZ’ "Güneydoğu’da kurulan pusularda onlarca evladımızı şehit verdik. Askerlerimiz kaçırıldı. Ellerinde yetki olsa da pusularda kaçırılan askerlerin peşinden gitmediler. Bu gün ülkeyi yönetenler şehitlerin hesabını sormak yerine Amerika’ya gidip 'Halkın iradesini temsil ediyoruz' dediler. Böylece siz, halkın iradesini temsil etmediğinizi gösterdiniz.
Yaptığınız düzmece tertiplerle Türk Ordusu’na saldırdınız. Bülent Arınç’a suikast yapılacak diye kozmik odalara girdiniz. Biz bayrağımızı alıp, sokağa çıkıp, ‘bu bir kumpastır’ dedik ama dinlemediniz’ diye konuştu.
Erdal Sarızeybek